Aspektovské ňjúvinky 11/2016

Aspektovské knihy so zľavou, Súťaž s Knižnou edíciou ASPEKT, Kniha ako darček, Dvadsiate Vianoce s Knižnou edíciou ASPEKT, Iné Vianoce v knihe Cudzí príbeh, Vianoce v knihe Moja vina a iné, E-darčeky pre všetky čítačky.


 

Prinášame ňjúvinky – informácie o novinkách na www.aspekt.sk: o zaujímavých článkoch vo webzine ASPEKTin, o nových knihách v knižnici ASPEKTU a o ďalších informáciách z našich webových rubrík aj ASPEKTovských priestorov.

*

Aspektovské knihy so zľavou Ak ešte nemáte najnovšie či staršie aspektovské tituly a chcete to napraviť, VŠETKY naše knihy si u nás kúpite so zľavou 25 %. Vybrať si môžete priamo v ASPEKTE alebo si ich môžete objednať online či mailom do 20. decembra. Doprajte si Vianoce ako z dobrej knihy.

*

Súťaž s Knižnou edíciou ASPEKT Viete, v ktorom roku vyšla prvá kniha Knižnej edície ASPEKT? Napíšte nám do štvrtka 15. decembra a vyhrajte vlastnoručne podpísané knihy zakladateliek a editoriek aspektovskej edície Jany Juráňovej a Jany Cvikovej: Cudzie príbehy, Nevybavená záležitosť a Ku konceptualizácii rodu v myslení o literatúre.

*

Kniha ako darček Znova si lámete hlavu nad tým, čo komu položiť pod strom? Vybrali sme pre vás desať knižných tipov, ktoré malým aj veľkým prinesú hŕbu pestrofarebných príbehov.   

*

Dvadsiate Vianoce s Knižnou edíciou ASPEKT V knihách ASPEKTU nájdete kadečo: spomienky, príbehy, sny, túžby, rodinu, kamarátky, dobré jedlo i sviatky. Prečítajte si vybrané knižné kúsky o Vianociach, Silvestri aj o Novom roku.

*

Iné Vianoce v knihe Cudzí príbeh „Zuzana si zrazu spomenula na zarámovaný obraz, ktorý visel hneď za vrátnicou inštitúcie, v ktorej vtedy brigádovala: čosi hnedé uprostred. V tom čase sa konceptuálne umenie v oficiálnych inštitúciách naozaj nepestovalo. Keď pristúpila bližšie, videla za sklom prilepenú prsť zeme a nad ňou nápis: ´Moja rodná hruda. Svätopluk Král.´ Pod prsťou zeme básnička. Výstrižok z novín. Zuzana si ju nepamätá, ale bude to asi tá istá, čo teraz vypadla z listu.“ Prečítajte si úryvok z knihy Jany Juráňovej.

*

Vianoce v knihe Moja vina a iné O nadchádzajúcich dňoch trochu inak so zbierkou maďarskej autorky Erdős Virág: „kto má len tak zo dňa na deň / prestať chlastať ako sviňa / kto má skúšať z polepšovne / dostať domov svojho syna / kto je schopný kvôli hračkám / v kontajneri robiť výskum / kto má vrieskať na protivných / chalaniskov na ihrisku“.

*

E-darčeky pre všetky čítačky Nielen papierom je čitateľka živá, a tak si môžete knižky ASPEKTU kúpiť aj v elektronickej forme. Spríjemnite si dlhé zimné večery a potešte seba i svojich blízkych aspektovskými e-knihami.

***

Budeme rady, ak pre Vás budú Aspektovské ňjúvinky vítaným zdrojom informácií a upozorníte na ne ďalších ľudí, ktorí by o ich zasielanie mali záujem. Ak si neželáte, aby sme Vám Aspektovské ňjúvinky zasielali, pošlite prosím prázdny e-mail na adresu administrativa(zavinac)aspekt(bodka)sk, v predmete uveďte UNSUBSCRIBE.

*****

Feministická vzdelávacia a publikačná organizácia ASPEKT, Mýtna 38, 811 07 Bratislava,

02 5249 1639, aspekt(zavinac)aspekt(bodka)sk, www.aspekt.sk

***

 

1308

 

Realizované s finančnou podporou Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v rámci dotácie na podporu rodovej rovnosti zameranej na dosiahnutie rodovej rovnosti a podporu uplatňovania zásady rovnakého zaobchádzania na základe pohlavia alebo rodu.