ASPEKTovské ňjúvinky 1/2016

Iste nájdete 2 dobré dôvody na to, aby ste nám poukázali svoje 2 percentá, Majme Deň Žien: Hovorme po feministicky, Podporujeme učiteľský štrajk, Sexistický kix – pilotný ročník anticeny proti sexizmu v reklame, Otvorený list kandidátkam a kandidátom vo voľbách do NR SR.

Prinášame ňjúvinky – informácie o novinkách na www.aspekt.sk: o zaujímavých článkoch vo webzine ASPEKTin, o nových knihách v knižnici ASPEKTU a o ďalších informáciách z našich webových rubrík aj ASPEKTovských priestorov.

*

Iste nájdete 2 dobré dôvody na to, aby ste nám poukázali svoje 2 percentá Aj v roku 2016 budeme prevádzkovať feministickú knižnicu, informovať o aktuálnom dianí v oblasti feminizmov a rodovej rovnosti, vydávať knihy, organizovať podujatia. Aj vďaka vašim 2%. ĎAKUJEME! V Správe o činnosti ASPEKTU za rok 2015 sa dozviete, ako sme si počínali a čo všetko sme načínali a dokončili minulý rok.

*

Majme Deň Žien: Hovorme po feministicky Na MDŽ hovoríme po feministicky. Čítame papierové feministické knihy a rozprávame sa so živými knihami o tom, čo znamená trans. Radikálne vyšívame. Hovoríme o sexbiznise. Oslavujeme aktivizmus a filantropiu v prospech ľudských práv žien. Vegánsky hodujeme. Hlasujeme proti sexistickej reklame. Maľujeme tričká. Tancujeme. A nielen to. Pridajte sa k nám v utorok 8. marca od 18.00 vo Fuge v Bratislave.

*

Podporujeme učiteľský štrajk Podporujeme dobré vzdelanie, a preto podporujeme učiteľský štrajk. Zlepšenie postavenia učiteliek a učiteľov predstavuje základný predpoklad zlepšenia kvality nielen ich života, ale aj vzdelania a rodovej rovnosti v školstve i v celej spoločnosti.

*

Sexistický kix – pilotný ročník anticeny proti sexizmu v reklame Hnevajú vás sexistické reklamy? Nominujte ich na anticenu proti sexizmu v reklame prostredníctvom webovej stránky sexistickykix.sk do 7. marca 2016. Anticenu organizuje Aliancia žien – Cesta späť, partnerkami pilotného ročníka sú Rada pre reklamu, NESEHNUTÍ a ASPEKT.

*

Otvorený list kandidátkam a kandidátom vo voľbách do NR SR Pripojte sa k výzve kandidátkam a kandidátom, aby zvážili podpísanie dokumentu, ktorý svojím obsahom nabáda na diskrimináciu a priamo odporuje legislatíve SR (vrátane Ústavy SR), ako aj záväzným medzinárodným dohodám, medzi ktoré patrí Istanbulský dohovor.

***
Budeme rady, ak pre Vás budú ASPEKTovské ňjúvinky vítaným zdrojom informácií a upozorníte na ne ďalšie a ďalších, ktorí by o ich zasielanie mali záujem. Ak si neželáte, aby sme Vám ASPEKTovské ňjúvinky zasielali, pošlite prosím prázdny e-mail na adresu administrativa(zavinac)aspekt(bodka)sk, v predmete uveďte UNSUBSCRIBE.
*****
Feministická vzdelávacia a publikačná organizácia ASPEKT, Mýtna 38, 811 07 Bratislava,
02 5249 1639 , aspekt(zavinac)aspekt(bodka)sk, www.aspekt.sk