ASPEKTovské ňjúvinky 12/2014

Prezentácia Hier Jany Juráňovej, ASPEKT na festivale Dni slovenskej literatúry, Čo pre vás znamenala kniha Mojich 7 životov?, Spomienkové stretnutie s knihou Mojich 7 životov, Ďalšie nominácie pre Janu Juráňovú a Jaroslavu Blažkovú, Terézia Vansová v Bábkovom divadle na Rázcestí.
 

Prinášame ňjúvinky – informácie o novinkách na www.aspekt.sk: o zaujímavých článkoch vo webzine ASPEKTin, o nových knihách v knižnici ASPEKTU a o ďalších informáciách z našich webových rubrík aj ASPEKTovských priestorov.

+

Prezentácia Hier Jany Juráňovej V rámci festivalu Dni slovenskej literatúry 2014 sa bude konať prezentácia novej knihy Divadelného ústavu Hry Jany Juráňovej. Stretnúť môžete autorku hier Janu Juráňovú a autorku úvodnej štúdie Dagmar Kročanovú. V piatok 17. októbra o 18.00 v kníhkupectve Panta Rhei na Vysokej ulici v Bratislave.

+

ASPEKT na festivale Dni slovenskej literatúry Už tento víkend 18. a 19. októbra od 10.00 do 20.00 nájdete knižky ASPEKTU v Starej tržnici v Bratislave. Tešíme sa na vás na festivale Dni slovenskej literatúry.

+

Čo pre vás znamenala kniha Mojich 7 životov? Čítali ste knižný rozhovor Jany Juráňovej s Agnešou Kalinovou Mojich 7 životov? Čo vám táto knižka dala? Čo vo vás zanechala? Je to kniha, ktorá predstavuje veľkú históriu cez osobné dejiny. Načo sú podľa vás takéto knihy? Sú na niečo? Napíšte nám do pondelka 20. októbra a môžete sa tak stať súčasťou večera, počas ktorého budeme spomínať na Agnešu Kalinovú s knihou Mojich 7 životov.

+

Spomienkové stretnutie s knihou Mojich 7 životov Srdečne vás pozývame na spomienkové stretnutie s knihou Mojich 7 životov – rozhovorom s novinárkou, redaktorkou, prekladateľkou a filmovou i politickou publicistkou Agnešou Kalinovou  (1924 – 2014). Vo štvrtok 23. októbra o 18.00 v KC Dunaj v Bratislave.

+

Ďalšie nominácie pre Janu Juráňovú a Jaroslavu Blažkovú Gratulujeme Jaroslave Blažkovej a Jane Juráňovej k nomináciám na Cenu Nadácie Tatra banky za umenie 2014 v kategórii Literatúra. Mená laureátok a laureátov vo všetkých piatich hodnotených kategóriách vyhlásia počas 19. ročníka slávnostného galavečera v sobotu 22. novembra 2014 v Slovenskom národnom divadle. Podujatie si môžete pozrieť v priamom prenose na Jednotke.

+

Terézia Vansová v Bábkovom divadle na Rázcestí Bábkové divadlo na Rázcestí v Banskej Bystrici pozýva na inscenáciu o živote Terézie Vansovej T. V. RECEPTY. Novinku tejto divadelnej sezóny si môžete pozrieť v stredu 29. októbra v Banskej Bystrici.

***
Budeme rady, ak pre Vás budú ASPEKTovské ňjúvinky vítaným zdrojom informácií a upozorníte na ne ďalšie a ďalších, ktorí by o ich zasielanie mali záujem. Ak si neželáte, aby sme Vám ASPEKTovské ňjúvinky zasielali, pošlite prosím prázdny e-mail na adresu administrativa(zavinac)aspekt(bodka)sk, v predmete uveďte UNSUBSCRIBE.
*****
Feministická vzdelávacia a publikačná organizácia ASPEKT, Mýtna 38, 811 07 Bratislava,
02 5249 1639 , aspekt(zavinac)aspekt(bodka)sk, www.aspekt.sk

***

 

  

 

Projekt Podpora rozvoja rodovej kompetencie prostredníctvom publikačno-vzdelávacích aktivít bol podporený sumou 80928 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009-2014. Správcom fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu Podpora rozvoja rodovej kompetencie prostredníctvom publikačno-vzdelávacích aktivít je Posilnenie kapacít MVO a zlepšenie podmienok na fungovanie občianskej spoločnosti.