ASPEKTovské ňjúvinky 3/2013

Komentovaná výstava Jany Želibskej, Iste nájdete 2 dobré dôvody na to, aby ste nám poukázali svoje 2 percentá, Správa o činnosti ASPEKTU za rok 2012, To vážne?, Nechajte menšiny prísť ku mne.

Prinášame ňjúvinky - informácie o novinkách na www.aspekt.sk: o zaujímavých článkoch vo webzine ASPEKTin, o nových knihách v knižnici ASPEKTU a o ďalších informáciách z našich webových rubrík aj ASPEKTovských priestorov.

+

Komentovaná výstava Jany Želibskej Výstavu Zákaz dotyku komentuje feministická a politická teoretička Ľubica Kobová. Príďte pozerať a počúvať vo štvrtok 31. januára o 17.00 do Esterházyho paláca v Bratislave.

+

Iste nájdete 2 dobré dôvody na to, aby ste nám poukázali svoje 2 percentá Na knihy, články, štúdie, webovú stránku, strechu nad hlavou, knižnicu, odborné konzultácie, rozvíjanie rodovo citlivého jazyka, pýtanie sa, odpovedanie, teplú vodu, vzdelávanie a veľa, veľa ďalších vecí, aktivít, javov...

+

Správa o činnosti ASPEKTU za rok 2012 Na webovej stránke ASPEKTU nájdete stručný súhrn toho, čo sme v minulom roku stihli aj nestihli, spravili, skončili či začali.

+

To vážne? Prezidentské voľby v Českej republike sa skončili, diskutuje sa o výsledkoch, volebnej účasti či o tom, aký bude nový prezident. Veľa napovedia jeho slová z predvolebnej kampane, preto sa k nim vraciame článkom Alexandry Ostertágovej.

+

Nechajte menšiny prísť ku mne... „Žena je nástroj diabla. Kladivo na čarodejnice nás učí, že ženy sú náchylnejšie na zlo pre neukojiteľnú žiadostivosť a ľahký rozum. Skrátka, žena je horkejšia ako smrť a smrť aj smrtka sú ženského rodu,“ píše Jana Cviková.

***

Budeme rady, ak pre Vás budú ASPEKTovské ňjúvinky vítaným zdrojom informácií a upozorníte na ne ďalšie a ďalších, ktorí by o ich zasielanie mali záujem. Ak si neželáte, aby sme Vám ASPEKTovské ňjúvinky zasielali, pošlite prosím prázdny e-mail na adresu administrativa(zavinac)aspekt(bodka)sk, v predmete uveďte UNSUBSCRIBE.
*****
Feministická vzdelávacia a publikačná organizácia ASPEKT, Mýtna 38, 811 07 Bratislava,
02 5249 1639 , aspekt(zavinac)aspekt(bodka)sk, www.aspekt.sk