ASPEKTovské ňjúvinky 8/2011

Darujte svojim blízkym knihu s originálnym venovaním Jany Juráňovej, Uršule Kovalyk a Ivice Ruttkayovej.

Prinášame ňjúvinky - informácie o novinkách na www.aspekt.sk: o zaujímavých článkoch vo webzine ASPEKTin, o nových knihách v knižnici ASPEKTU a o ďalších informáciách z našich webových rubrík aj ASPEKTovských priestorov.

+

Jedinečný vianočný darček Darujte svojim blízkym knihu s originálnym venovaním Jany Juráňovej, Uršule Kovalyk a Ivice Ruttkayovej. Môžete si vytvoriť vlastné venovanie alebo si objednať knihy s podpisom obľúbenej autorky. To všetko za zvýhodnené ceny :)

+

Kniha pre odrastené deti Podrástli vám deti a nemajú čo čítať? Vypytujú sa na všetko možné – od lásky, cez bozkávanie až po osudy mŕtvych stromov? Dajte im pod vianočný strom knihu Kaat Vrancken Jé, jé, jé, ktorá prezradí napríklad aj to, čo znamená fis, vil, bí.

+

Ježibaby deťom V rozprávkach, ktoré sa v televízii opakujú každé Vianoce, nájdu deti ježibáb až, až. Ale len Ježibaby z Novej Baby od Jany Juráňovej žijú na sídlisku a riešia neobyčajnú kopu problémov, s ktorými si často nevedia rady rodičia ani deti, ani starí otcovia a staré mamy, ba ani starosta. A ešte k tomu sa aj dokážu tváriť, že ony nič, ony mačky, čo len tak sliedia po kontajneroch.

+

Darček pre (mladšie) tínedžerky Nájsť vhodný darček pre tínedžerku nie je ľahký oriešok. Vyskúšajte zábavnú a múdru knihu Jany Juráňovej Iba baba o Justínke alias Sojke, ktorá kadečo vidí a kadejako o tom premýšľa.

+

Divadelná kalendárka Bábkové divadlo na Rázcestí predstaví v rámci kampane 16 dní aktivizmu proti rodovo podmienenému násiliu divadelný happening VEC: Cesta číslo 05. Príďte si ho pozrieť a pridajte sa k verejnému zhromaždeniu Vypískajme násilie. V pondelok 5. decembra v Bratislave.

+

Knižná kalendárka Príďte sa pozrieť na prezentáciu monografie Gabriely Dudekovej a kol. Na ceste k modernej žene. Kapitoly z dejín rodových vzťahov na Slovensku. Vo štvrtok 8. decembra v Bratislave.

***

Budeme rady, ak pre Vás budú ASPEKTovské ňjúvinky vítaným zdrojom informácií a upozorníte na ne ďalšie a ďalších, ktorí by o ich zasielanie mali záujem. Ak si neželáte, aby sme Vám ASPEKTovské ňjúvinky zasielali, pošlite prosím prázdny e-mail na adresu administrativa(zavinac)aspekt(bodka)sk, v predmete uveďte UNSUBSCRIBE.
*****
Feministická vzdelávacia a publikačná organizácia ASPEKT, Mýtna 38, 811 07 Bratislava,
02 5249 1639, aspekt(zavinac)aspekt(bodka)sk, www.aspekt.sk