ASPEKTovské ňjúvinky 10/2012

Mikulášsky darček – nástenná Kalendárka 2013, Predstavenie Kalendárky 2013, Čo čítame: Kalendárka, Kalendárka 2013, Literárna cena Švajčiarskej konfederácie pre Irenu Brežnú.

 

Prinášame ňjúvinky - informácie o novinkách na www.aspekt.sk: o zaujímavých článkoch vo webzine ASPEKTin, o nových knihách v knižnici ASPEKTU a o ďalších informáciách z našich webových rubrík aj ASPEKTovských priestorov.

+

Mikulášsky darček – nástenná Kalendárka 2013 V tomto roku sme pre vás pripravili úplne-super-špeciálny darček od Mikulášky. Z webovej stránky ASPEKTU si môžete stiahnuť a vytlačiť nástennú Kalendárku 2013, ktorú ilustrovala Lulu Mendelová a graficky stvárnila Jana Sapáková.

+

Predstavenie Kalendárky 2013 Príďte sa v predvianočnom čase s nami začítať do najnovších publikácií Knižnej edície ASPEKT. Aspektovské autorky Jana Juráňová, Nóra Ružičková, Uršuľa Kovalyk a možno aj ďalšie :) budú čítať z kníh, ktoré sú súčasťou textového výberu Kalendárky 2013.

+

Čo čítame: Kalendárka „Ktorá z vás už s ňou má skúsenosti, vie, že reklamný slogan: Toto nie je obyčajný kalendár, toto je Kalendárka! sedí. Práve teraz vyšlo už jej desiate pokračovanie,“ píše Jana Močková v denníku SME.

+

Kalendárka 2013 Obľúbená sprievodkyňa na každý deň vám spolu s Nórou Ružičkovou poradí: Flirtujte ráno a potom až večer!, od Jany Juráňovej sa dozviete, prečo Hviezdoslav nikdy nenapísal básnickú zbierku venovanú svojej manželke Ilone Novákovej, Irena Brežná prezradí niečo o chlpatých nohách, Agneša Kalinová zaspomína na prvé stretnutie s manželom Ladislavom J. Kalinom a to ešte stále nie je všetko. Každý týždeň roku 2013 predstaví jedinečnú obrazovú alebo textovú lahôdku.

+

Literárna cena Švajčiarskej konfederácie pre Irenu Brežnú Vo Švajčiarskej národnej knižnici v Berne udelili 4. decembra 2012 po prvý raz Literárne ceny Švajčiarskej konfederácie. Ocenenie získalo osem autoriek a autorov: Irena Brežná, Arno Camenisch, Massimo Daviddi, Thilo Krause, Marius Daniel Popescu, Catherine Safonoff, Frédéric Wandelère, Matthias Zschokke.

***
Budeme rady, ak pre Vás budú ASPEKTovské ňjúvinky vítaným zdrojom informácií a upozorníte na ne ďalšie a ďalších, ktorí by o ich zasielanie mali záujem. Ak si neželáte, aby sme Vám ASPEKTovské ňjúvinky zasielali, pošlite prosím prázdny e-mail na adresu administrativa(zavinac)aspekt(bodka)sk, v predmete uveďte UNSUBSCRIBE.
*****
Feministická vzdelávacia a publikačná organizácia ASPEKT, Mýtna 38, 811 07 Bratislava,
02 5249 1639 , aspekt(zavinac)aspekt(bodka)sk, www.aspekt.sk