ASPEKTovské ňjúvinky 10/2015

Prezentácia knihy Feministky hovoria o práci, Prezentácia knihy Nevďačná cudzinka v nemčine, Pozývame na 3. ročník festivalu Drama Queer, Slovenská republika sa zodpovedala výboru CEDAW z plnenia záväzkov vo vzťahu k ženám, Zaspomínajme si na 17. november 1989, Irena Brežná: Primabalerína sa na chvíľu zastavila

Prinášame ňjúvinky – informácie o novinkách na www.aspekt.sk: o zaujímavých článkoch vo webzine ASPEKTin, o nových knihách v knižnici ASPEKTU a o ďalších informáciách z našich webových rubrík aj ASPEKTovských priestorov.

 

+

Prezentácia knihy Feministky hovoria o práci Srdečne pozývame na prezentáciu publikácie Feministky hovoria o práci. Ako sa ženy stávajú subjektmi kapitalizmu. Tešíme sa na vás vo štvrtok 26. novembra o 17.30 v suterénnom priestore Pod knižnicou v Mestskej knižnici v Bratislave.

+

Prezentácia knihy Nevďačná cudzinka v nemčine Pozývame na prezentáciu knihy Ireny Brežnej Nevďačná cudzinka. Autorka predstaví svoj román v nemeckom jazyku piatok 27. novembra o 18.00 v priestoroch 3L Centra – Open Space na Pluhovej 25. v Bratislave.

+

Pozývame na 3. ročník festivalu Drama Queer Od 19. do 24. novembra sa uskutoční 3. ročník festivalu Drama Queer v priestoroch súčasnej kultúry – A4.

+

Slovenská republika sa zodpovedala výboru CEDAW z plnenia záväzkov vo vzťahu k ženám Od 26. októbra do 20. novembra 2015 prebieha 62. zasadnutie Výboru OSN pre odstránenie všetkých foriem diskriminácie žien v Ženeve, ktoré sa zaoberá témami plnenia rôznorodých záväzkov vo vzťahu k ženám aj na Slovensku.

+

Zaspomínajme si na 17. november 1989 Zaspomínajme si spoločne na 17. november 1989. ASPEKT pre vás vybral zaujímavé články z archívu a knihy z nášho vydavateľstva s témami, ktoré sa spájajú s týmto historicky významným Dňom boja za demokraciu a slobodu.

+

Irena Brežná: Primabalerína sa na chvíľu zastavila Na 17. november 1989 spomína aj Irena Brežná: „V sídle Verejnosti proti násiliu v Bratislave odovzdám fax jednej námesačníčke. ‘Už mesiac nespíme,’ vysvetľuje Hana svoju nesústredenosť, pomalé pohyby. V kanceláriách a na chodbách vládne horúčkovitá aktivita. Pripravuje sa manifestácia. A o dva dni neskôr strhnú ostnatý drôt pri Bratislave.

 

***
Budeme rady, ak pre Vás budú ASPEKTovské ňjúvinky vítaným zdrojom informácií a upozorníte na ne ďalšie a ďalších, ktorí by o ich zasielanie mali záujem. Ak si neželáte, aby sme Vám ASPEKTovské ňjúvinky zasielali, pošlite prosím prázdny e-mail na adresu administrativa(zavinac)aspekt(bodka)sk, v predmete uveďte UNSUBSCRIBE.
*****
Feministická vzdelávacia a publikačná organizácia ASPEKT, Mýtna 38, 811 07 Bratislava,
02 5249 1639 , aspekt(zavinac)aspekt(bodka)sk, www.aspekt.sk

***

 

 

 

Realizované s finančnou podporou Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v rámci dotácie na podporu rodovej rovnosti zameranej na dosiahnutie rodovej rovnosti a podporu uplatňovania zásady rovnakého zaobchádzania na základe pohlavia alebo rodu.

*****