ASPEKTovské ňjúvinky 12/2015

Tichý bič od Jany Juráňovej v Modrom salóne SND, Predvianočné objednávky, Odkiaľ sa berú darčeky pod Vianočným stromčekom?, Knižnica ASPEKTU počas zimných prázdnin zatvorená, Výzva na zaslanie návrhov na príspevky do pripravovaného čísla Judaica et holocaustica 7

Prinášame ňjúvinky – informácie o novinkách na www.aspekt.sk: o zaujímavých článkoch vo webzine ASPEKTin, o nových knihách v knižnici ASPEKTU a o ďalších informáciách z našich webových rubrík aj ASPEKTovských priestorov.

 

+

Tichý bič od Jany Juráňovej v Modrom salóne SND Inscenácia novej hry autorky Jany Juráňovej Tichý bič skúma osud jedného z najznámejších slovenských spisovateľov 20. storočia Mila Urbana. V réžii Aleny Lelkovej bude mať premiéru v piatok 18. decembra 2015 o 19.30 v Modrom salóne Slovenského národného divadla.

+

Predvianočné objednávky Všetky predvianočné on-line objednávky aj osobné nákupy vybavujeme do pondelka 21. decembra každý pracovný deň od 9.00 do 17.00.

+

Odkiaľ sa berú darčeky pod Vianočným stromčekom? Vianočné darčeky pre deti, ženy a mužov všetkých vekových kategórií vyrábajú aj pracovníčky a pracovníci v Číne za veľmi nízke mzdy a v život ohrozujúcich podmienkach. Mnohé ženy, ktoré migrujú do veľkomiest za vidinou práce, sa však nezamestnajú ani ako umývačky záchodov. Prečítajte si úryvok z knihy Občianky a revolucionárky.

+

Knižnica ASPEKTU počas zimných prázdnin zatvorená Knižnica ASPEKTU bude počas zimných prázdnin zatvorená. Tešíme sa na vás opäť v utorok 12. januára

+

Výzva na zaslanie návrhov na príspevky do pripravovaného čísla Judaica et holocaustica 7 Výzva na zaslanie návrhov na príspevky do pripravovaného čísla Judaica et holocaustica 7 – Ženy počas druhej svetovej vojny do 31. januára 2016.

 

***

Budeme rady, ak pre Vás budú ASPEKTovské ňjúvinky vítaným zdrojom informácií a upozorníte na ne ďalšie a ďalších, ktorí by o ich zasielanie mali záujem. Ak si neželáte, aby sme Vám ASPEKTovské ňjúvinky zasielali, pošlite prosím prázdny e-mail na adresuadministrativa(zavinac)aspekt(bodka)sk, v predmete uveďte UNSUBSCRIBE.
*****
Feministická vzdelávacia a publikačná organizácia ASPEKT, Mýtna 38, 811 07 Bratislava,
02 5249 1639 , aspekt(zavinac)aspekt(bodka)sk, www.aspekt.sk

***

 

[[wysiwyg_imageupload::]]

 

 

Realizované s finančnou podporou Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v rámci dotácie na podporu rodovej rovnosti zameranej na dosiahnutie rodovej rovnosti a podporu uplatňovania zásady rovnakého zaobchádzania na základe pohlavia alebo rodu.

*****