ASPEKTovské ňjúvinky 13/2014

Ďalšie nominácie pre Janu Juráňovú a Jaroslavu Blažkovú, Autorské čítanie Jaroslavy Blažkovej v Bratislave, Čítanie o šťastných koncoch, DOD v knižnici ASPEKTU, Program DOD v knižnici ASPEKTU.
 

Prinášame ňjúvinky – informácie o novinkách na www.aspekt.sk: o zaujímavých článkoch vo webzine ASPEKTin, o nových knihách v knižnici ASPEKTU a o ďalších informáciách z našich webových rubrík aj ASPEKTovských priestorov.

+

Ďalšie nominácie pre Janu Juráňovú a Jaroslavu Blažkovú Už v sobotu 22. novembra sa dozvieme, kto získa Cenu Nadácie Tatra banky za umenie 2014. V kategórii Literatúra sú nominované aj Jaroslava Blažková a Jana Juráňová. Držíme palce aspektovským autorkám a pozeráme priamy prenos slávnostného galavečera o 21.50 na Jednotke.

+

Autorské čítanie Jaroslavy Blažkovej v Bratislave Vydavateľstvá ASPEKT a Q111 pozývajú na autorské čítanie Jaroslavy Blažkovej. Výnimočnú spisovateľku dlhodobo žijúcu v Kanade môžete stretnúť v pondelok 24. novembra o 17.00 v kníhkupectve Panta Rhei na Vysokej ulici v Bratislave. Tešíme sa na spoločné stretnutie.

+

Čítanie o šťastných koncoch „Žijeme na tej našej ulici v bermudskom trojuholníku. V domci oproti naľavo bývajú Holanďania, on bývalý školník, ona veľká semetrika, diriguje to tam ráznou rukou. Obom ťahá na osemdesiatku, školník má leukémiu. Počúvam naňho veľké sťažnosti. Buď spí, alebo si v suteréne leští topánky do krematória. Už sa nevie dočkať a baba zúri.“ Pripravte sa na stretnutie s Jaroslavou Blažkovou a prečítajte si úryvok z jej knižky Happyendy.

+

DOD v knižnici ASPEKTU Dvere knižnice ASPEKTU sa opäť otvoria a s nimi otvoríme aj témy ako reprezentácia, občianstvo, politika a Nežná revolúcia. Krátko po tom, čo si pripomenieme Medzinárodný deň študentstva, privítame všetky skupiny bývalých, súčasných aj budúcich študujúcich v knižnici ASPEKTU. Tešíme sa na vás vo štvrtok 27. novembra od 12.00 do 19.00.

+

Program DOD v knižnici ASPEKTU Na Deň otvorených dverí v knižnici ASPEKTU ponúkame program voľný aj program naplánovaný. Môžete prísť konzultovať svoje študentské práce, premýšľať a hovoriť o veciach, ktoré vás zaujímajú a ktorým sa venujete. Zoznámite sa s mediálnom archívom, ktorý zachytáva reprezentáciu Nežnej revolúcie z dlhodobého hľadiska, ako aj obrazy občianok a občanov, ktoré sa vytvárali naprieč významnými udalosťami domácej a zahraničnej politiky Slovenska.

***
Budeme rady, ak pre Vás budú ASPEKTovské ňjúvinky vítaným zdrojom informácií a upozorníte na ne ďalšie a ďalších, ktorí by o ich zasielanie mali záujem. Ak si neželáte, aby sme Vám ASPEKTovské ňjúvinky zasielali, pošlite prosím prázdny e-mail na adresu administrativa(zavinac)aspekt(bodka)sk, v predmete uveďte UNSUBSCRIBE.
*****
Feministická vzdelávacia a publikačná organizácia ASPEKT, Mýtna 38, 811 07 Bratislava,
02 5249 1639 , aspekt(zavinac)aspekt(bodka)sk, www.aspekt.sk

***

  

 

 

Projekt Podpora rozvoja rodovej kompetencie prostredníctvom publikačno-vzdelávacích aktivít bol podporený sumou 80928 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009-2014. Správcom fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu Podpora rozvoja rodovej kompetencie prostredníctvom publikačno-vzdelávacích aktivít je Posilnenie kapacít MVO a zlepšenie podmienok na fungovanie občianskej spoločnosti.