ASPEKTovské ňjúvinky 6/2014

Už zajtra: Jana Juráňová na festivale Anasoft litera, Staň sa! Čítacia  súťaž ASPEKTU, Judita Hansman číta Nevybavenú záležitosť, Žena z obrazu u vás doma, Štvornásobná finalistka Anasoft litera Jana Juráňová, Think Tank Feministyczny: Poľské ženy štrajkujú, Výstava o prvom slovenskom teplom aktivistovi Imrichovi Matyášovi.

Prinášame ňjúvinky – informácie o novinkách na www.aspekt.sk: o zaujímavých článkoch vo webzine ASPEKTin, o nových knihách v knižnici ASPEKTU a o ďalších informáciách z našich webových rubrík aj ASPEKTovských priestorov.

+

Už zajtra: Jana Juráňová na festivale Anasoft litera Portrét, žena, mačka, suseda, dcéra, izba, portrét, žena... Za každou stenou nejaký príbeh a za príbehom postava. Príďte sa porozprávať o postavách a príbehoch knižnej novinky Jany Juráňovej Nevybavená záležitosť. Z knihy, ktorá sa dostala do finálovej desiatky literárnej súťaže Anasoft litera, prečíta autorka a možno aj vy. V piatok 16. mája v Pisztoryho paláci v Bratislave.

+

Staň sa! Čítacia  súťaž ASPEKTU Staň sa... VÍŤAZKOU čítacej súťaže, novou MAJITEĽKOU aspektovských kníh, SÚČASŤOU literárnej video prezentácie, HLASOM jednej z aspektovských kníh,  OBRAZOM jednej z aspektovských kníh.

+

Judita Hansman číta Nevybavenú záležitosť „Nevýhodou tohto zjednoteného priestoru je, že nikdy nie je poriadne upratané. V panelákovom byte som mala v poriadku obývačku a vedela som, že na ďalší deň upracem spálňu a potom detskú izbu, no tu – prach sa víri v celom priestore, nestačí, keď poumývam podlahu. Ale táto nevýhoda mi nepokazí rannú náladu ani moje presvedčenie, že toto je najlepší a najkrajší zo všetkých domov.“ Vypočujte si ochutnávku knihy Jany Juráňovej Nevybavená záležitosť v jedinečnom podaní Judity Hansman.

+

Žena z obrazu u vás doma Literárna vedkyňa a prekladateľka Renáta Deáková hovorí s Janou Juráňovou o jej knihe Nevybavená záležitosť. Ako vznikala knižka, ktorá sa dostala do finálovej desiatky literárnej súťaže Anasoft litera? Kto je žena z obrazu? A ako súvisí žena z obrazu s knihou Mojich 7 životov? Ako sa píše kniha, ktorá sa ľahko číta?

+

Štvornásobná finalistka Anasoft litera Jana Juráňová Pripomeňme si knihy spisovateľky, prekladateľky a štvornásobnej finalistky literárneho ocenenia Anasoft litera Jany Juráňovej.

+

Think Tank Feministyczny: Poľské ženy štrajkujú Poľský inštitút v Bratislave a ASPEKT pozývajú na filmové premietanie a diskusiu s názvom Think Tank Feministyczny: Poľské ženy štrajkujú. V piatok 23. mája v Poľskom inštitúte v Bratislave.

+

Výstava o prvom slovenskom teplom aktivistovi Imrichovi Matyášovi Príďte si pozrieť výstavu o prvom slovenskom teplom aktivistovi Imrichovi Matyášovi, ktorá sa koná v rámci Mesiaca LGBTI histórie. Výstava potrvá do 29. mája, Dvor VŠMU v Bratislave.

***
Budeme rady, ak pre Vás budú ASPEKTovské ňjúvinky vítaným zdrojom informácií a upozorníte na ne ďalšie a ďalších, ktorí by o ich zasielanie mali záujem. Ak si neželáte, aby sme Vám ASPEKTovské ňjúvinky zasielali, pošlite prosím prázdny e-mail na adresu administrativa(zavinac)aspekt(bodka)sk, v predmete uveďte UNSUBSCRIBE.
*****
Feministická vzdelávacia a publikačná organizácia ASPEKT, Mýtna 38, 811 07 Bratislava,
02 5249 1639 , aspekt(zavinac)aspekt(bodka)sk, www.aspekt.sk

***

  

 

Projekt Podpora rozvoja rodovej kompetencie prostredníctvom publikačno-vzdelávacích aktivít bol podporený sumou 80928 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009-2014. Správcom fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu Podpora rozvoja rodovej kompetencie prostredníctvom publikačno-vzdelávacích aktivít je Posilnenie kapacít MVO a zlepšenie podmienok na fungovanie občianskej spoločnosti.

*****