ASPEKTovské ňjúvinky 9/2012

Objednajte si Kalendárku 2013 do všetkých kútov Slovenska, Nóra Ružičková: práce & intimita, Jana Juráňová: Utrpenie starého kocúra, Nové číslo časopisu Gender, rovné příležitosti, výzkum, Irena Brežná číta v Prahe a Liberci, Víkend slovenského rodového divadla v Prahe.

Prinášame ňjúvinky - informácie o novinkách na www.aspekt.sk: o zaujímavých článkoch vo webzine ASPEKTin, o nových knihách v knižnici ASPEKTU a o ďalších informáciách z našich webových rubrík aj ASPEKTovských priestorov.

+

Objednajte si Kalendárku 2013 do všetkých kútov Slovenska Ak si obľúbenú sprievodkyňu na každý deň objednáte do konca októbra, nielenže zaplatíte o 25 % menej ako v kníhkupectvách, ale navyše za vás zaplatíme poštovné. Túto októbrovú ponuku využite najmä v tom prípade, ak nemôžete navštíviť našu knižnicu v Bratislave a zakúpiť si výročnú kalendárku ASPEKTU osobne.

+

Nóra Ružičková: práce & intimita V šiestej knihe poetky a výtvarníčky Nóry Ružičkovej sa už príznačne prelínajú jej poeticko-výtvarné prístupy k tvorbe. Navyše sa tentoraz  pod názvom práca a intimita skrýva nielen poézia (v časti práce), ale  aj próza (v časti intimita). Autorka si prisvojuje texty z časopisov a internetových stránok, tvorivo z nich uberá, nanovo ich kombinuje, a tak rozohráva ich významy.

+

Jana Juráňová: Utrpenie starého kocúra Mierne detektívna novela o zákulisí literárneho sveta s jeho snobizmom a egocentrizmom, predovšetkým však o schopnosti slova – aj toho literárneho – ubližovať. Ak sa v literatúre stáva zo znásilnenia verejná vec „duchovnej kultúry“, nemusí to vždy zostať bez následkov. Kniha vychádza v druhom, upravenom vydaní.

+

Nové číslo časopisu Gender, rovné příležitosti, výzkum V knižnici ASPEKTU si môžete kúpiť nové číslo časopisu Gender, rovné příležitosti, výzkum, ktoré sa venuje rôznym aspektom starostlivosti. Nájdete v ňom aj recenziu na knižku Politiky a političky. Aspekty politickej subjektivity žien (ASPEKT 2011).

+

Irena Brežná číta v Prahe a Liberci Príďte si vypočuť autorské čítanie švajčiarskej spisovateľky slovenského pôvodu Ireny Brežnej z novej knihy Vlčice ze Sernovodsku – Zápisky z čečenské války. V pondelok 22. októbra v Liberci a v utorok 23. októbra v Prahe.

+

Víkend slovenského rodového divadla v Prahe Pozývame na čítanie z knihy Mojich 7 životov a tri predstavenia Bábkového divadla na Rázcestí z Banskej Bystrice. Podujatia sa uskutočnia od 25. do 29. októbra v Prahe v rámci mesiaca česko-slovenského priateľstva.

***

Budeme rady, ak pre Vás budú ASPEKTovské ňjúvinky vítaným zdrojom informácií a upozorníte na ne ďalšie a ďalších, ktorí by o ich zasielanie mali záujem. Ak si neželáte, aby sme Vám ASPEKTovské ňjúvinky zasielali, pošlite prosím prázdny e-mail na adresu administrativa(zavinac)aspekt(bodka)sk, v predmete uveďte UNSUBSCRIBE.
*****
Feministická vzdelávacia a publikačná organizácia ASPEKT, Mýtna 38, 811 07 Bratislava,
02 5249 1639 , aspekt(zavinac)aspekt(bodka)sk, www.aspekt.sk